Waar gaat het over?

De M'ies 2020!

2020 was een vreemd jaar. Anders dan andere jaren. Minder mogelijkheden, minder wedstrijden, minder vrije tijd die vrij in te vullen was....kortom, een jaar dat we nog niet eerder meemaakten. Maar dat wil niet zeggen dat er daarom minder kampioenen in Mortsel zijn. We geloven dat die er zijn, en dat die niet enkel uit sportverenigingen komen. 

Zeker in 2020 werd duidelijk wie zich extra heeft ingezet. Wie kon omdenken. Wie naar succes streefde en niet zomaar opgaf. Wie creatief nadacht, en aan de slag ging met de situatie zoals ze is.

Elke vereniging kende uitdagingen in 2020. Grote uitdagingen, met veel onduidelijkheden. Actief blijven, leden betrokken houden tijdens een afstandelijk jaar,...

We verruimen daarom de klassieke sportkampioenenviering en lanceren de M'ies 2020! 

We gaan een stapje verder en willen de inzet van álle verenigingen en socio-culturele organisaties op verschillende vlakken bekend maken en belonen.  In 5 nieuwe categorieën kunnen stemmen uitgebracht worden, de nominaties met de meeste stemmen winnen. De eerste drie betreffen de vereniging of organisatie als geheel, de twee laatste richten zich tot individuen.

Stemmen kan vanaf 1 januari tot 15 februari 2021. Begin maart maken we de winnaars bekend.

1. M-top

Welke vereniging of organisatie onderscheidde zich in het jaar 2020, op alle gebied, van alle anderen? Wie was de tofste, de beste, de standvastigste, … kortom dé vereniging of sociaal-culturele organisatie van 2020?

 2. Meer dan…

Deze titel is voor de vereniging of organisatie die de eigen grenzen losliet en zichzelf oversteeg. Ze reikte de hand uit naar de maatschappij en trad buiten de eigen werking. Ze zorgde voor verbondenheid en toonde maatschappelijk engagement. Mensen werden hierdoor bij elkaar gebracht.

 3. M-DOD

DOD, dat zijn Duurzame OntwikkelingsDoelstellingen. M-DOD is dus voor de vereniging of organisatie die zich in Mortsel onderscheidde van de andere verenigingen door voluit in te zetten op duurzaamheid. Dit jaar stonden klimaat, planeet en afval vermijden centraal.

 4. M-krak

Iedereen is gelijk, maar eentje sprong er toch uit. Wie behaalde een sport- of cultuurprijs waarmee hij of zij zich vereeuwigde in het collectief geheugen van de vereniging of organisatie, en ver daarbuiten? Welk talent werd in 2020 ontdekt en staat te trappelen om hiermee de  komende jaren de wereld te verbazen?

5. M/V

Geen enkele vereniging of organisatie overleeft zonder tomeloze inzet van de mensen achter de schermen. Tijd om hen uit de coulissen te halen en ze te bedanken. Wie is met andere woorden jullie steun en toeverlaat? Wie doet de was, draagt zorg voor materialen, draagt nieuwsbrieven rond en biedt daarnaast nog hulp op de meest uiteenlopende gebieden?