Is jouw buur de Beste Buur?

De meest positieve buur met het grootste hart voor dieren

Danielle D.: J. is ondertussen 89 (denk ik) en altijd klaar voor hulp tijdens vakanties als je huisdier het nodig heeft. Hij heeft zelf al tig-jaar een duiventil en dat is ook zijn grootste plezier. Maar evengoed zorgt hij voor je kippen, konijn of kat. Zijn vrouw verblijft momenteel in de Meerminne en normaal gaat hij haar elke dag met de fiets bezoeken; Corona maakt zijn dagen vooral langer maar daarom niet eenzamer. Hij heeft hulp en steun van zijn kinderen en kleinkinderen maar ook zijn buren met kleine kinderen mogen op zijn raad & hulp rekenen. Tijdens het jaarlijkse Straatfeest is J. ook altijd van de partij. Tot voor enkele jaren zorgde hij voor zijn beroemde duivensoep, de laatste jaren levert hij hiervoor enkel nog de duiven. Kom je hem tegen op straat heb je beter wat tijd wat hij babbelt ook ongelooflijk graag. Jos was al een buur toen mijn man hier tijdens zijn jeugd woonde en ook nu genieten wij van de ontmoetingen met deze eeuwig vrolijke, positieve en optimistische man.

 

Ook Ilse D. nomineerde J.: J. zorgt al jaren voor honden, poezen, konijnen, goudvissen, duiven enz. van heel wat mensen in de buurt als ze met vakantie gaan. 4 jaar geleden werd zijn vrouw ziek, maar hij zou zich beledigd gevoeld hebben, als we het niet aan hem vroegen. Hij zorgt met plezier voor de poezen van de buren, ook al is hij zelf duivenmelker. Daarenboven is hij altijd optimistisch en slaagt zich door een moeilijke tijd met humor (bv: over zijn dementerende vrouw vorig jaar: ze is vaak kwaad op mij. Het voordeel is dat ze 't ook snel vergeten is.)

HJ

Reacties
 • Kristin C

  ongeveer 1 jaar geleden

  Altijd vrolijk, ook in moeilijke tijden positief, zin in een babbel, lief voor jong en oud! Lang leve de J.!

  • Marleen NM

   ongeveer 1 jaar geleden

   Nonkel Jos, zo ken ik hem al jaren, intussen 33 jaar. Vanaf wij hier zijn komen wonen waren nonkel Jos en de Tante (onlangs hebben wij van haarafscheid moeten nemen) een begrip in de straat voor oud en jong. Hij de man op de fiets, de man van de duiven, duivensoep op jaarlijks straatfeest, de man die het goudkleurig gerstenat met schuimige kraag kan smaken, de man van de babbel op straat en winkel. Zij gekend als onthaalmama van vele kinderen, die intussen al zelf kindjes hebben. Wat gaat de tijd snel, maar van één ding ben ik heel zeker; Nonkel JOS jij bent onze nummer 1, onze kampioen, de Don Corleone en pater Familias uit onze straat! Voor doe ik mijn hoed af, mocht ik deze hebben. Jij verdient het en zeker dikke beezen. Nr.20 Loves You